Στο λογιστικό γραφείο "logistis" στη Θεσσαλονίκη εργαζόμαστε με σεβασμό τον πελάτη έχοντας ως στόχο μια άριστη αμφίδρομη συνεργασία που περιλαμβάνει συνεχή ενημέρωση, ακούγοντας τα προβλήματα και δίνοντας λύσεις για μια βιώσιμη φορολογικά επιχείρηση. Έχοντας ως αποστολή την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών η οποία επιτυγχάνεται με την υποδειγματική οργάνωση του γραφείου τόσο σε τεχνολογικό εξοπλισμό και σύγχρονες μεθόδους καταγραφής και διασφάλισης δεδομένων όσο και στο άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό που αποτελεί την ραχοκοκαλιά του γραφείου.
Εργαλείο συνεχούς μηνιαίας ενημέρωσης πορείας της επιχείρησης
Στο παρακάτω εργαλείο, το οποίο κατασκεύασε ο ΔΟΥΛΟΥΔΗΣ Παναγιώτης, ιδιοκτήτης του Λογιστικού Γραφείου, εάν ανοίξετε το pdf, η επιχείρηση λαμβάνει μηνιαία ενημέρωση η οποία περιλαμβάνει:
- Εσοδα, Αγορές, Εξοδα, Κέρδος και % Μικτού Κέρδους της περιόδου έως και τον τελευταίο μήνα που προηγείται της ενημέρωσης.
- Προϋπολογιζόμενο Ετήσιο Αποτέλεσμα με βάση τα δεδομένα που έχουν καταχωρηθεί έως και τον προηγούμενο μήνα την ενημέρωσης.
- Προϋπολογιζόμενος Φόρος του έτους που διανύει η επιχείρηση.
- ΦΠΑ έως και την τελευταία καταχώρηση Παραστατικού της τριμηνιαίας ή μηνιαίας πειόδου που διανύει η επιχείρηση.
- Εάν η επιχείρηση είναι ατομική, τότε ενημερώνεται για το ποσό των προσωπικών δαπανών που απαιτείται να πραγματοποιηθεί με ηλεκτρονικά μέσα για να μην έχει ο επιχειρηματίας πέναλτυ φόρου εισοδήματος
- Λεκτικό σημείωμα που αναφέρει οδηγίες για την αντιμετώπιση της παρούσας κατάστασης της επιχείρησης και εφόσον τα αποτελέσματα είναι τα επιθυμητά , πως πρέπει να πράξει από δω και στο εξής.
- Δύο σενάρια που διαμορφώνουν διαφορετικά αποτελέσματα εφόσον απαιτείται στα οποία αναφέρονται και τα εξής:
Τι μηνιαίες και ημερήσιες πωλήσεις πρέπει να εμφανίζει έως του τέλους του έτους ώστε να επιτευχθεί το αποτέλεσμα του σεναρίου.
Τι ΦΠΑ θα πρέπει να πληρώνει μηνιαίως έως το τέλος του έτους, εφόσον η επιχείρηση θέλει να επιτύχει το αποτέλεσμα του σεναρίου.
Τον Ετήσιο Φόρο που προκύπτει βάση του σεναρίου.
Επιπλέον των παραπάνω και εφόσον η επιχείρηση έχει πωλήσεις με διαφορετικούς συντελεστές ΦΠΑ π.χ. Φαρμακεία ή Ψιλικατζίδικα:
- Γίνεται ενημέρωση για τυχόν μετακύλιση πωλήσεων από συντελεστή ΦΠΑ σε άλλο συντελεστή ΦΠΑ, με λεκτικές οδηγίες όπως π.χ. σε ποιον συντελεστή να μειώσει ή να αυξήσει τις πωλήσεις και τι ποσά.
Όλες οι παραπάνω πληροφορίες εμπεριέχονται σε μία σελίδα Α4 με κατανοητό τρόπο και αυτό είναι το σημαντικό.